Tantra není psychoterapie


Tantra není psychoterapie, ani terapie, ani sebeanalýza....a už vůbec ne sexuální orgie...


Chtěla bych s Vámi sdílet to, že tantra není ani psychoterapie a ani nic podobného.

My se nesnažíme o to rozpyplávat jednotlivé duševní stavy, hledat na životu problémy a ty neustále řešit. Dokonce se ani ponořovat do neznámých energií či dosahovat Osvícení. To jsou všechno bláboly a deziluze.

O co nám v Lažánkách jde je, abychom vytvořili novou kvalitu života. Aby se každý z Vás skrze sebe podíval do svého života. Samozřejmě častokrát se na počátku objevují různé pocity, emoce, které mohou být i negativní. To je přirozené, protože jakmile se člověk uvolní a opustí zaběhané životní rituály, skryté, nedoprožité situace a strachy se objeví. Ale to je jen na povrchu, na počátku, to je pouze první stádium. Moc bych si přála, abychom si uvědomili, že meditace není psychoterapie.

Meditace vede do nového stavu vědomí o světě, o sobě, o vlastním životě. Proto se i my snažíme Vás pod různými záminkami udržet delší čas v práci na sobě samém. To je i důvod, proč vznikla tříletá Tantrická škola. Je to ve skutečnosti taková malá lest, malá past, do které chceme, abyste se chytili, abyste se věnovali delší dobu Tantře, ale ve skutečnosti jde pouze o čas.


My hrajeme hru o čas, vy hrajete hru o různých zajímavých tématech jako Tantra.. Ale to co má vzniknout, kam bychom si přáli Vás dovést je to, že se tantra stane přirozenou součástí života, potom už je život sám tantrický, každá činnost, kterou děláte je tantrická, totální, plná vědomí a energie. Potom už je jedno jestli vedete firmu, vychováváte dítě nebo chodíte do školy nebo se milujete.


My Vás chceme naučit určitý stav s jakým potom člověk žije svůj život. A v tom okamžiku už není důležitá technika, tantrická masáž nebo tantrická meditace. My Vás chceme pouze do toho stavu přivést. A to co se objevuje je větší kreativita, větší spontánnost a přirozenost, větší odvaha pouštět se do nových věcí, cestovat, milovat se, mít blízko k člověku,.


www.pranama.blog.cz/ !!!!!