Alice Nováková ( Eli ), Ma Deva Tantra


Dlouhodobá lektorka Meditačního a Fusion art centra v Lažánkách u Brna (ČR).
Je lektorkou Tantrických terapií, Oshových meditací a Tantra-jogy pro ženy Mohendžodáro.


Absolvovala 8 let tréninků v oblasti Tantra, Mysteria lásky, života a smrti, Tantra-joga, Reiki, Oshovy meditace.

Mateřství, výchova dvou dětí a život v klidném přírodním prostředí v podhůří Hostýnských vrchů jí otevřel hlubší pohled na život. Znovu navázala blízký vztah s přírodou, přírodními zákony, se sebou sama a se svými vnitřními schopnostmi, kterým se učila plně důvěřovat navzdory společnosti i blízkým.

Od roku 2004 žije v bezprostřední blízkosti meditačního centra, kde se aktivně podílí na jeho chodu a programech.
Od roku 2005 je vyléčena z onemocnění štítné žlázy, která byla diagnostikovaná jako nenávratně nefunkční. Touto dysfunkčností a její léčbou se zabývala 7let.

Má pedagogicko-psychologické vzdělání, v rámci kterého absolvovala několik kurzů - Umění doteku a Muzikoterapie pro děti.
Vyrůstala v muzikantské rodině, což se odrazilo na jejím vztahu k hudbě. Ve studentském období byla členkou folkové kapely, kde zpívala a hrála na flétnu (s touto kapelou hrála po republice na různých festivalech).
Je spoluzakladatelkou čtyřčlenné divadelní skupiny – Divadlo živé cesty, která pracuje s šamanskými prvky, pantomimou, prvky řeckého divadla, s uměním pohybu a emocemi. Spoluvytvořila a účinkovala v divadelním představení jednoho herce – Zpověď tří oříšků.
Vytvořila spojení tance a meditace v projektu Camino flamenco společně se španělskou tanečnicí Virginii Delgado.
Pracuje hlavně s kreativitou, improvizací, tvořením, spontánním tancem a spontaneitou, meditací, muzikoterapií, šamanismem, posilováním srdce a jeho hodnot.
Vedla terapii Who is in na opuštěném majáku ve Středomoří.

Absolvované kurzy:
v meditačním centru Lažánky absolvovala - všechny stupně Reiki, Celoroční transformační školu Reiki, Mystickou školu Reiki ( po které obdržela titul Mistr ), Thajské masáže, Born again, Oshovy meditace, Umění improvizace, Letní Mysteria života, lásky a smrti, Tantrické tréninky, Intimní žena, Tantrické masáže a Tantrické festivaly.
U našeho předního znalce Ajurvédy – P.Hlošky absolvovala kurzy Ajurvédy a ajurvédských masáží, kde získala hlubší poznatky o těle a lidském zdraví.
Prošla kurzem a výcvikem tantrických masáží, které vnímá jako hluboké a posvátné ošetření těla i duše. Společně s tantrickým kolegou a svým učitelem Agnim (I.Samotným)je nabízí formou několikahodinového programu pro páry.
Spoluorganizovala zároveň se zúčastnila akce Fusion art s americkým malířem Rassoulim, který se zabývá kreativitou, spontánním malováním, propojováním různých žánrů umění.
Absolvovala metodický kurz Katarzních technik a Zenový trénink, kde se hlouběji naučila pracovat s katarzí - uvolněním, vyprázdněním.

Meditační cesty :
2007 Indie – posvátná cesta k prameni řeky Gangy, náboženské město Haridwar, zasvěcení do sanjásin jména – Ma Deva Tantra ( posvátná tantra )
2010 Indie - tantrické chrámy v Kjahuraho, Varanasi-město smrti, Sarnat - místo, kde vyučoval Buddha
2012 Indie - OSHO meditation resort v Puně, Goa
Švédsko - heart dances, indian and spirit dances, healing music
Německo - Osho centrum Parimal - každoročně