Naučte se zdarma základ tantra jógy !!!


Základ tantra jógy tvoří dynamika pánevního dna. Zde se jej můžete jednoduše a zdarma naučit. Stačí trochu trpělivosti a pozorně číst !!!


Tantra a dynamika pánevního dna

Toto jsou základní cviky na rozproudění a aktivování dynamiky pánevního dna.

1) stoj, kolena jsou mírně pokrčená, nohy na vzdálenost ramen. Uvolněný postoj jezdkyně. Ruce jsou spojeny před pánví. Nádech nosem, zatažení pánevního dna, podsazení pánve směrem dopředu.

2) výdech otevřenými ústy, pánevní dno se otevře a uvolní, výrazný pohyb pánví dozadu

3) takto rozpohybujeme a rozdýcháme pánevní oheň.

4) u pokročilejších můžeme doplnit tento prvek: mezi nádechem a výdechem zadržíme dech, necháme uzavřené pánevní dno a pohybujeme pánví směrem dozadu. Během pohybu držíme pánevní dno pěkně uzavřené

5) teprve až ucítíme dostatečnou energii v pánvi, můžeme přejít ke cvičení Mohendžodáro

6) můžeme cvičit i v sedě na židli, nebo v sedě lotosového květu na zemi. Pro potřebu pokročilejších cvičenek můžeme tuto dynamiku cvičit i s pomocí energetického vajíčka. Tak získáme mnoho energie k následující práci.

7) pokud některá žena necítí pohyb v pánevním dně, může si přiložit celou otevřenou dlaň na pánevní dno, tak aby svaly lokalizovala pomocí doteku. Může takto cvičit, dokud se nenaučí svaly pánevní ovládat



Tantra- jóga pro ženy, cvičení Mohendžodáro, Posvátné tantrické cvičení ze starodávné indické tradice

Úvod
Vysvětlení tělesných účinků
Dynamika pánevního dna - vysvětlení praktického cvičení
Existují tajná tantrická cvičení pouze pro ženy, která nesmí muž vidět. Tantra jóga , cvičení Mohendžodáro velice příznivě ovlivňuje zdraví ženy, její vitalitu a krásu. Ženy mohou mít ze cvičení Mohendžodáro mnohostranný užitek. A to na několika úrovních: zdravotní, tělesné, energetické a rozvíjí stav, kterému říkáme vnitřní žena. Tantrajóga pracuje cíleně se stavem vnitřní žena. Protože se jedná o tantrická cvičení, podporuje také energii při milování. Není se třeba ničeho obávat, toto cvičení zvládne každá žena každého věku.

Tantra jóga, cvičení Mohendžodáro posiluje svaly pánevního dna a dělohy. Pánevní dno a svaly malé pánve ženy všeobecně po porodu ztrácí pružnost, vlastně se porodem dítěte rozvláční a nejsou již tak pevné jako u mladé dívky. Pánevní dno a jeho pružnost je také ovlivnována hladinou ženských pohlavních hormonů v krvi, estrogenů a progesteronů. Při cvičení Tantra jógy , cvičení Mohendžodára se svaly malé pánve stanou uzavřenější, pevnější, pružnější. Z čistě zdravotního hlediska to u starších žen znamená odstranění problémů s močením, s inkontinencí, s prolapsem ( propadem) dělohy. Protože se při cvičení Tantra jógy , cvičení Mohendžodáro intenzivně prokrvují orgány malé pánve, rozuměj vaječníky, děloha, vejcovody, pochva a pánevní dno, tak se výrazně zmenšuje riziko opakovaných zánětů a výtoků a krvácení.

Ženy, které pravidelně cvičili Tantra jóga -cvičení Mohendžodáro jsou známé svou krásou a svěžestí do vysokého věku. Je to jednoduchý recept na věčné mládí. Protože pohlavní hormony ovlivnují to, jak se člověk ve skutečnosti cítí, jestli se cítí nabitý nebo povadlý a unavený. Žena je krásná pokud má dostatek estrogenů, žena je povadlá a nepřitažlivá, má li estrogenů málo.



Tantra a její vliv na produkci estrogenů

Při cvičení se uvolňuje do těla velké množství estrogenů a ženských pohlavních hormonů. Mohendžodáro totiž aktivuje žlázy s vnitřní sekrecí a ty začnou ve větší míře produkovat estrogeny, progesteron a ženské hormony. Tělo ví, jak velkou hladinu estrogenů potřebuje a samo si jí reguluje. Ve skutečnosti se uvolňuje směs hormonů- progesteronů, estrogenů. Nejedná se o izolované působení jednoho hormonu a není zde riziko negativního ovlivnění orgánů jako je například rakovina prsů.

Toto cvičení je například oproti klasicky podávaným lékům z lékárny daleko lepší. Odstrańuje totiž příčinu přímo, bez působení chemických látek a navrací pánevní dno a vaginu k harmonii a zdraví. Je třeba ovšem cvičit delší dobu, protože jinak člověk velmi brzy ochabuje ve svém úsilí. Známe svoje Papenhajmské!



Neobvyklé téma- Hemeroidy.

Další zdravotní efekt je ten, že se výrazně posilují rektální svaly, to znamená řitní svěrače a svaly pánevního dna. Je to nejlepší prevence proti opakujícím se hemeroidům. Pomůže totiž zduřelou sliznici a vystouplé žíly hemeroidů zmenšit a vrátit do původní polohy, tak aby nebolely a nekrvácely. Částečně také působí na sliznici tlustého střeva a konečníku a tak snižuje riziko zánětu. (45%).



Estrogeny a krása.

Při cvičení se uvolńuje do těla velké množství estrogenů a dalších ženských pohlavních hormonů. Mohendžodáro totiž aktivuje žlázy s vnitřní sekrecí a ty začnou ve větší míře produkovat estrogeny. Tělo ví, jak velkou hladinu estrogenů potřebuje a samo si jí reguluje. Všeobecně se od dvacátého roku věku produkce estrogenů snižuje, protože žlázy se postupně unavují a zanášejí různými toxiny. Takže tento cvik zachovává dynamiku mládí. Pokud si chcete zachovat dlouho svěžest a pocit mladosti, je tento cvik vynikající.

Syntetický estrogen, který vám podává lékař je ve skutečnosti velmi škodlivý a vůbec nerespektuje přirozené cykly v těle. Naopak uměle vyvolá vysokou hladinu a ve skutečnosti tak poškozuje tělo. Nejhorší jsou v tomto smyslu injekce estrogenů a tělíska, která se implantují do podkoží. Umělé estrogeny zvyšují znatelně riziko rakoviny prsu a jsou podle mého názoru velmi škodlivé.



Tantra a energetika sexu

Vysvětlení Energetiky sexu s ohledem na pánevní dno a zdravý stav pánevního dna:
Nejprve bychom se na tantra-jogu podívali z pohledu tělesného. Svaly pánevního dna jsou tvořeny jednak svěrači - řitního otvoru, močové trubice a vchodu do pochvy . Představte si pánevní dno jako velkou nákupní tašku, ve které je těžký nákup. Ve skutečnosti není pánevní dno uzpůsobeno tlaku vnitřních orgánů a tlaku plodu během těhotenství. Tvoří jej totiž jenom tenká vrstva svalů. To je dáno tím, že se tyto svaly během evoluce nedostatečně vyvinuly, v medicíně existuje takových míst několik, říká se jim locus resistanciae minoris - místa nejslabšího odporu, chcete li slabá místa pevnosti.

A tak se velice brzy stává, že se pánevní dno povoluje, žena nejprve pociťuje pouze zmenšenou vzrušivost při milování, později ztrátu tonusu, která může přejít až v inkontinenci, únik moči a výhřez dělohy. Tyto problémy jsou časté až během menopauzy, nejprve se povolené svaly pánevního dna projevují při milování. Mnohé ženy se také stydí za svou inkontinenci a dokonce považují za normální, vezmou li si na sport malou vložku. Ale to už je silné znamení těla, že je potřeba něco činit. Není možné čekat a potom se vydat na operaci.

Neexistují dokonce ani pořádná cvičení. A tak tantra-jóga právě s tímto nejslabším místem na těle pracuje. Velice účinně posiluje svaly pánevního dna, vrací jim pružnost a prokrvení. Cílenou prací s energií první a druhé čakry, tuto energii navyšujeme a pomocí cvičení rozvádíme do celého těla.



Tantra a kundalini energie

Na konci kostrče, na pánevním dně sídlí kundalini energie. Zdravé pánevní dno dokáže tuto energii spontánně posílat do vyšších center, představte si pánevní dno jako účinnou pumpu. Energie nezůstává stagnovat na pánevním dně, ale sama spontánně postupuje vzhůru. Tantrajóga přirozeně udržuje svěžest a zabraňuje stagnaci energie v pánvi a její únik skrze povolené pánevní dno. Pokud máte povolené pánevní dno, každý den ztrácíte kontinuálně svou vlastní energii. Představte si, že byste měli ve svém životě přidělený batoh potravin, vydali se na cestu a uprostřed cesty byste nachali otevřený zip. Potraviny by samy vypadávali a postupně by se ztráceli. To stejné se děje na pánevním dně, pokud přestává plnit svou funkci.

Tantra-jóga ale není pouze tělesná. Tantra-jóga pracuje s duší ženy pomocí meditací a pomocí aspektů vnitřní ženy. Těchto aspektů je devět : žena kráska, žena kněžka, žena herečka, žena milenka, žena matka, žena hospodyně, žena živitelka, žena léčitelka a žena rádkyně. Tělesná úroveň je první úrovní, kterou musíme uzdravit. Druhou úrovní je naše vnitřní žena a potom naše duše- meditační stav. Na základních stupních tantra-jógy se dotýkáme tělesné úrovně a naučíme se dynamiku pánevního dna, jak posílit a rozvést svou vlastní energii po těle. Na celoroční škole Umění tantra-jógy studujeme všech devět tantrických pozic z pohledu energetického. Na třetím ročníku školy se učíme pracovat s vnitřními aspekty tantra-jógy - Mystická škola umění tantra-jógy. Ale o tom bych Vám ráda napsala později.

Dnes jsme se seznámili s dynamikou pánevního dna, která tvoří prazáklad pro cvičení Mohendžodáro.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz