Tantra jóga a duševní a duchovní účinky


Existují starodávná cvičení pro ženy, které mají zkrášlující, omlazující a zdravotní účinky. Jedním z nich je cvičení Mohendžodáro, ze kterého mohou mít ženy mnohostranný užitek.


Tantra a její užitek

A to na několika úrovních: zdravotní, tělesné, energetické, při milování a při orgasmu.
1. Duševní a duchovní účinky
2. Přednosti tohoto cvičení



Duševní a duchovní účinky

Mohendžodáro navazuje na nejstarší tantrickou tradici a napojuje energii ženy na zasvěcení starodávných tantrických kněžek. Otevírá intuici a posiluje všechny aspekty ženy, hlavně vnitřní ženu.

V současné době neexistují cvičení, které by tak komplexně pracovaly s ženskou sexuální energií a současně ji kultivovali a posouvali k vyššímu vědomí. Jde o to, že jiná známá zdravotní cvičení, jako například Tai-či, pochází původně z mužského bojového umění, teprve později začala být používána ke zdravotnímu cvičení. Nebo například břišní tance byly původně tančeny sice v ženském kolektivu, ale později hlavně pro potěšení muže v arabské patriarchální společnosti.



Tantra a vnitřní žena

A zde chci upozornit na výrazné nebezpečí. Chceme li posilovat vnitřní ženu a její zdraví, musíme volit ženská cvičení, které vycházejí z nejstarší ženské duchovní tradice. Protože všechna pozdější cvičení byla používána a vytvořena muži. A napojují se na mužskou mistrovskou energii. Netvrdím, že by všechna tato cvičení byla nevhodná, ale tvrdím, že neposilují vnitřní ženu, v dnešní uspěchané a agresivní době tak potlačovanou!!

Nejdůležitější je zaměřit se na jedinečná ženská cvičení jež pocházejí z nejstarší tantrické tradice, z období vzkvétající harrapské tantrické kultury. V této společnosti vládly ženy kněžky, a ony předávaly tato cvičení svým adeptkám jako cestu k duchovní transformaci, k posílení zdraví, milování, orgasmu a spojení s duchovní energií. Hlavní pozornost byla věnována životu, dítěti, rodině, plození.

Zde je největší a hlavní rozdíl oproti všem cvičením, dokonce i pozdějším známým tantrickým cvičením, která vždy a hlavně podporují muže a vnitřního muže!!



Přednosti tohoto cvičení

Když budeme cvičit ženská tantrická cvičení, nejenom že výrazně posílíme zdraví, milování, orgasmus, ale hlavně se napojujeme na nejstarší tantrickou energii kněžek z období první tantrické civilizace z povodí řeky Indu. Výrazně tak posilujeme oslabené postavení ženy v dnešní společnosti, kdy tato žena musí spíš plnit mužské povinnosti. (starat se o přežití, finance, dokonce byznys)

Proto jsou tato cvičení vhodná pro zaměstnané ženy, pro manažerky a úspěšné podnikatelky, protože svým výrazným účinkem podporují a vyrovnávají vnitřní ženu.

Pokud v sobě chcete posílit dobrou matku, maminku s velkou pozorností na život, potom jsou tato cvičení také vhodná. Pracují totiž hlavně s ženskou a mateřskou energií, která dává nový život.

Tuto sestavu je možno se naučit v systému Tantra-joga pro ženy.

Kompletní přehled základních kursů a přihlášku naleznete zde:
www.mohendzodaro.cz/prihlaska/formular.php

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz