Tantra a moje cesta k Mohendžodáru ásany


Asi před deseti lety jsem se ocitla ve velké osobní krizi,kterou odstartovala nevěra manžela.tehdy jsme byli manželé 17 let a měli dva syny.Ze dne na den jsem se dívala jak se vše hroutí a jak nic z dosavadních jistot neplatí a pak přišel můj den,kdy jsem pocítila na fyzickém těle otevření se vesmírným energiím.Od toho dne jsem věděla,že to co bylo,byla iluze a že se mi otvírá úplně nový svět o kterém nic nevím,ale do kterého musím a chci vstoupit, duchovní rozměr mého života.

Autorka Ada je akreditovanou lektorkou Mohendžodáro, MUDr. Monika Sičová, tantrická jóga pro ženy


Tantra a moje ženství

Na začátku této cesty jsem nejprve musela pochopit,že nejde jen o sběr informací,ale že je to jen a jen o mě a jen na mě je,jak rychle budu postupovat.Každé zastírání,lhaní a vymlouvání sama sobě, mě neuvěřitelně zdržovalo a zavádělo na slepé cestičky,ale kdo ví, třeba to tempo odpovídá tomu, co jsem schopná zvládnout,protože jsem stále na cestě.Jak roky běžely,stále více a více se ukazovalo a jako niť se táhlo vším, jedno téma ,téma mého ženství.Nejprve jsem se začala ptát,proč jsem měla problémy při svých porodech,proč jsem od určité doby začala mít bolestivý intimní styk,proč trpím na cysty na vaječnících a proč mi museli odebrat dělohu v 38 letech pro obrovský myom.

Musela jsem se podívat na historii mojí rodiny a hlavně pak žen.Jaké byly a jak ony cítily a prožívali své ženství co mi předaly, aniž bych o to stála a co bylo jen a jen moje .Největší odhalení byl pro mě fakt,že hodně žen v mé rodině, neměly čas se ženami stát .Stejně jako já se vdaly ještě v dívčím věku a staly se z nich rovnou matky.Na zrání ženy neměli čas a asi to už nikdy nedohnaly.Toto zjištění mě najednou vrhlo do zmatku a otázky kdo jsem,jaká jsem, po čem toužím,co cítím, mě nutily hledat odpovědi a stále více a více jsem opouštěla to viditelné ,zřejmé a jaksi na povrchu,ale nepodstatné a nořila se do mého nitra.



Tantra a Mohendžodáro

O Mohendžodáru jsem četla a slyšela už před pár lety,ale ještě nebyl čas,dlouho jsem si myslela, že nápravy dosáhnu,když se změní partner,nebo když najdu jiného vhodnějšího a pak jsem si taky dlouho nechtěla přiznat,že mám určité věci s kterými je potřeba hnout,přiznat si je,vynést je na světlo boží.Toto mě prostě stejně neminulo a tak jsem absolvovala mnoho terapií sebepoznání a mnoho seminářů rodinných konstelací včetně ročního výcviku.Na Mohedžodáro jsem začala chodit v loňském roce a to už jsem řadu věcí přinejmenším pochopila,teď jsem jen toužila rozproudit svou energii,uvést se do pohybu,více se cítit.Dnes mohu napsat,že po absolvování stupně I.a II. jsem prožila krásný rok, ve kterém jsem udělala řadu radikálních změn,které však proběhly velice poklidně a s láskou a jsem o tom přesvědčena,že i ty změny i ten průběh ovlivnilo Mohendžodáro.



TANTRA A ÁSANY

V Mohendžodáru je 9 ásan s 18 aspekty,ráda bych se jim na tomto místě věnovala a pokusila se o interpretaci toho, jak jsem je já cítila a jak se manifestovaly v mém životě:

-ásana číslo 1,žena kráska,žena ošklivka

-ásana číslo 2,žena kněžka,žena čarodějnice

-ásana číslo 3,žena herečka,žena hysterka

-ásana číslo 4,žena milenka,žena prostitutka

-ásana číslo 5,žena matka,žena smrtka

-ásana číslo 6,žena hospodyně,žena bordelářka

-ásana číslo 7,žena živitelka,žena zlodějka

-ásana číslo 8,žena léčitelka,žena nemocná

-ásana číslo 9,žena rádkyně,žena klevetnice



TANTRA A ÁSANA ČÍSLO 1,ŽENA KRÁSKA,ŽENA OŠKLIVKA

Tato první ásana je a bude pro mě tou nejdůležitější.Když jsme jí začali cvičit byla jen vstupní branou k práci se sexuální energií,ale protože jsem si do svého života v tomto období přitáhla hezkých a inspirativních setkání s milými lidmi,začaa jsem mít pocit,že celý rok byl o otvírání srdce a cítění srdcem.Stále se ještě učím,ale jsem opravdu moc vděčná,že jsem díky této ásaně schopná dostat se do svého srdce a opravdu být s ním v kontaktu.Této ásaně jsem vděčná za opravdu velikou osobní změnu a radost, která vstoupila do všech oblastí mého života.



TANTRA A ÁSANA ČÍSLO 2,ŽENA KNĚŽKA,ŽENA ČARODĚJNICE

Jedno z témat,které obsahuje tato ásana jsou závislosti.Moje téma je závislost na druhých, na názorech druhých.Uvědomuji si,že v roce, kdy jsem začala cvičit mohendžodáro, jsem se opravdu tímto tématem zaobírala a opravdu vědomě se snažila o nezávislost v rozhodování a konání,opravdu převzít zodpovědnost za svůj život.Stále pracuji na oproštění se od kontroly,plánování a řízení dějů,jaksi se uvolnit do proudu a mohendžo mi v tom moc pomáhá.



TANTRA A ÁSANA ČÍSLO 3,ŽENA HEREČKA,ŽENA HYSTERKA

Tato ásana,byla pro mě velkým překvapením.Najednou jsem si uvědomila,že můžu,že některé způsoby chování jsem považovala za nevhodné a ony jsou velmi ženské a já můžu.Stále jsem z toho poznání překvapená a stále si to znovu a znovu povoluji, jen mi někdy chybí odvaha.Jak jsem při ásaně 1 byla dojatá,tak tady jsem opravdu veselá a radostná.



TANTRA A ÁSANA ČÍSLO 4,ŽENA MILENKA,ŽENA PROSTITUTKA

Ásana číslo 4 uzavíra tzv.Mateřský okruh a pro mě je energeticky velmi silná.její odraz v mém životě je ,že jsem se v tomto roce stala finančně samostatnou,vrátila jsem se po20 letech ke své původní profesi,kterou jsem kdysi chtěla moc dělat,ale dnes už to vím, nebyla jsem na ni připravená.Pracuji s dětmi a dnes je tato práce pro mě opravdu radostná a inspirativní.



TANTRA A ÁSANA ČÍSLO 5 - 9

Tyto ásany jsem cítila jako nadstavbu k Mateřskému okruhu, bez kterého by však nemohlo dojít k dokončení dějů pokora ,odevzdání,vědomí vlastní hodnoty jsou neodďělitelné části.Cítím nesmírnou důležitost a aktuální potřebu ponořit se a navrátit tyto často zraněné a odmítané,nepochopené části sama sebe zpět.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz