Celoroční víkendová škola prastarého umění tantra-jógy


Celoroční víkendová škola prastarého umění tantra-jógy pro ženy a cvičení Mohendžodáro. Systematická výuka bude zaměřena na všech devět asán.


Tato škola je již plně obsazena pro rok 2010/2011. Můžete se ještě přihlásit na náhradní termín od února 2011 nebo začít studovat zase v září příštího roku. Před vstupem do školy je bezpodmínečně nutné absolvovat základní kurs tantra-jógy, stupeň I.



Jednotlivé asány na sebe navazují a vytvářejí energetický celek, jehož zvládnutím se žena naučí rozvádět svou sexuální energii do celého těla a použije ji pro rozvoj intuice a vlastního zdraví

Pomocí těchto asán se uvolňuje do těla velké množství estrogenů, rozuměj ženských pohlavních hormonů. Tak se toto cvičení stává tajemstvím věčného mládí adeptek tantry.

Ženy mohou mít ze cvičení Mohendžodáro mnohostranný užitek. Na úrovni energetické, zdravotní a při milování a orgasmu.

Jednotlivé asány odkrývají všechny aspekty ženy. Proniknutím skrze tyto aspekty žena nahlédne hluboko do svého nitra a pochopí vnitřní zákonitosti své duše.



Program:
Tantra-joga pro ženy, cvičení devíti asán, cvičení Mohendžodáro
Meditace - aktivní i tiché, zejména ze systému Oshových meditací; tanec; spontánní pohyb
Bioenergetická cvičení - cvičení na osvobození těla, dechu a uvolnění energie, odstraňování energetických bloků
Speciální sestava tantrických masáží pro ženy - aktivace toku energie v drahách, jednoduchá ošetření celého těla, propojení všech čaker v těle
Zdravotní přednášky a konzultace s lékařkou na ožehavá ženská témata: menstruace, menopauza, ošetření prsů, vnitřní ženské pohlavní orgány, onemocnění spojená s ženskými orgány, (záněty, rakovina, zduření), jak jim čelit a předcházet



Tato celoroční škola má formu 6 víkendových soustředění, které budou propojeny systematickou, každodenní samostatnou prací adeptek tantry. Mezi jednotlivými víkendy si účastníce doma dělají doporučená cvičení a meditační terapie, do kterých byli zasvěceni na předchozím víkendu, a které budou konzultovány na víkendu následujícím. Tímto způsobem vznikne celoroční škola, která je intenzivní, kde jeden program navazuje na druhý, a která má takto šanci každé ženě nabídnout vnitřní transformaci a posílení a obnovení ženství. Tato škola vede k posílení zdraví, otevírá cestu k orgasmu a milování jako láskyplné cestě životem, obnovuje přirozenou schopnost těla k regeneraci a ke kráse apocitu svěžesti.



Termíny a příspěvek: viz konkrétní škola
Místo konání: Meditační centrum Lažánky
Vede: Ma Deva Pranama


Meditace je nezastupitelná součást každodenní práce na sobě. Meditace je průvodcem na duchovní cestě, je cestou samou. Pravidelná, každodenní meditace je nezbytná pokud chceme kvalitně pracovat s druhými. Oshovy meditace jsou souborem meditačních technik, které byly přizpůsobeny potřebám a možnostem moderního člověka. Do celoroční školy budou zařazeny speciálně vybrané meditační techniky tak, aby nastartovaly a podpořily cvičení tantra jogy a umožnily nám vstoupit do hlubšího kontaktu s naším tělem a energií.

Meditační terapie jsou systematicky praktikované meditační techniky po dobu 21 dní. Účastnice školy budou motivováni a vedeni k systematické práci doma. Budou procházet meditačními terapiemi, které jsou již sami o sobě hlubinnými technikami přírodní léčby. Meditační terapie budou přímo navazovat na jednotlivé víkendy.



Umění tantrické masáže pro ženy - pomocí speciálních postupů a cíleně vedených tlaků a dotyků odblokujeme a stimulujeme proudění životní síly v těle ošetřované ženy. Sama terapeutka je přitom v uvolněném stavu a ošetření je pro ní příjemným cvičením a má rovněž velmi příznivý účinek. Mezi přijímajícím a dávajícím dochází k vzájemné energetické výměně a obě strany tak během masáže získávají. Touto masáží můžete pomoci svým blízkým, ale také můžete obohatit svou profesionální terapeutickou praxi či položit její kvalitní základ.


www.pranama.blog.cz/ !!!!!