Mohendžodáro a čakry, čakrová léčba


Je známo, že v těle existuje sedm energetických center. Každé centrum odpovídá jedné úrovni těla a vnímání, také jedné endokrinní žláze a emoci.


Mohendžodáro otevírá cestu mezi jednotlivými čakrami a harmonizuje jejich energie. Je to velice jednoduché si představit. Jednotlivé asány totiž přímo cíleně pracují s jednotlivými čakrami a jejich vnitřními spojkami. Mezi každou čakrou v těle existuje totiž komunikace a komunikační kanál. Mohendžodáro tento kanál obnovuje a posiluje. Je to stejné jako když cestáři v zimě udržují cesty průjezdné a v zapadané vísce protáhnou stopu sněžným pluhem.



To stejné se děje při cvičení Mohendžodáro. Nepoužívané komunikace a vnitřní cesty energie se pomocí jednotlivých asán obnovují a posilují. Mohendžodáro je geniálně uspořádáno. že Postupně otevírá jednotlivé komunikace tak jak jde přirozený evoluční vývoj ženy. Je zaměřen na vývoj ženy od zplození, dětství, pubertu, mateřství, zralou ženu, starou ženu a smrt. Ale pozor Mohendžodáro se nedotýká pouze jednotlivého osobního života, vašeho života jako takového, ale jde daleko za hranice času! Sleduje vývoj archetypu žen, její evoluci v průběhu věků, nadčasovou hodnotu ženství a mateřství. Mohendžodáro je obraz věků, které byly a obraz věků, které nastanou. Mohendžodáro má nadčasovou hodnotu.



Mezi jednotlivými čakrami existují komunikace. Například druhá a pátá čakra. Spontánně se tato komunikace otevírá při milování, energie teče touto stezkou. Žena při orgasmu křičí, sténá, haleká. Může být toto centrum výrazně zablokováno, potom mlčí jako jeptiška.



Mohendžodáro systematicky a cíleně pracuje s významnými ženskými drahami, které podporují růst a vývoj vnitřní ženy. Existují totiž také vnitřní dráhy vnitřního muže. Tyto dráhy jsou využívány u většiny bojových umění a mužských zdravotních cvičení. Proto také nejsou vhodná pro ženy! Dokonce i oblíbené a čínskou kulturou propagované Tai-či! Původně mužské bojové umění a nyní výrazné zdravotní cvičení. Ale jak nevhodné pro dnešní ženu! Dnešní žena, daleko více než kdy dříve, potřebuje všemi možnými způsoby podporovat svou vnitřní ženu! V dnešní ambiciozní společnosti, která klade důraz výkon a neuznává ženské hodnoty! Tolik se směji ženám, které úporně cvičí karate, kulturistiku, judo. Jsou celé šlachovité a svalnaté, měkké ženské tvary ustoupily do pozadí, jejich vyzařování je mužské. Ach ženy jste jako muži v sukních! A přitom muž potřebuje ženu!! Měkkou, příjemnou, přívětivou, ženskou, ryzí ženské aspekty a vlastnosti! Tolik Vám chybí!



A proto je zde Mohendžodáro. Cvičení ryze ženské, pro rozvoj vnitřní ženy, otevírají vnitřní dráhy pro podporu vnitřní ženy. Tradiční cvičení, které má své kořeny v dávné tantrické civilizaci. Jak prosté!