Ma Deva Pranama


Vlastním jménem Monika Sičová. Má lékařské vzdělání, studovala Oshovy meditační terapie a hara masáže v Puně v Indii, absolvovala tantrické tréninkové programy podle Deva Bhardwaje, šamanství zažila na svých cestách v Mongolsku a Srí Lance. Je absolventkou několika celoročních škol v oblasti Reiki, meditace a masáží v Osho Sugama Meditation Center. Je lektorkou na Tantrické škole a na Mystériích lásky, života a smrti.

Několik dalších informací na těchto mých stránkách:
www.mohendzodaro.cz


Jmenuji se Monika Sičová.

Vystudovala jsem francouzské gymnázium v Olomouci. Mám lékařské vzdělání na naší nejstarší Universitě Karlově, studovala jsem Oshovy meditační terapie a hara masáže v Puně v Indii, absolvovala jsem tantrické tréninkové programy podle Deva Bhardwaje, šamanství jsem zažila na svých cestách v Indii a Srí Lance. Velkou praxi jsem získala u své kolegyně, kolumbijské šamanky Ambu.



Meditační jméno Ma Deva Pranama jsem získala při svém pobytu v ashramu v Pooně. Původ tohoto jména pochází ze sanskrtu a je mi vodítkem na mé cestě lektorky tantra jógy.



Za svůj profesionální domov považuji Meditační Centrum Lažánky, kde působím od roku 2001. Na tomto místě jsem také získala největší zkušenosti s vedením skupiny, s prací s prožitkem, sebevyjádřením, katarzí a emocemi. Za svého učitele a rádce považuji Sw. Anand Shunyama, který mi byl vždy oporou.



Jsem absolventkou několika celoročních škol v oblasti Reiki, meditace a masáží v Osho Sugama Meditation Center. Jsem lektorkou na Tantrické škole a na Mystériích lásky, života a smrti. Podílím se na organizaci Tantrického Festivalu a letního třítýdenního tantrického kempu. Podílím se na organizaci meditačního pobytu v Himalájích.



Tantra-jóga pro ženy je můj projekt. Věnuji se tomuto tématu protože si myslím, že je žena ve společnosti oslabena a jsou na ní kladeny veliké nároky. Považuji cvičení a systém meditací tantra jógy za skvělou kombinaci, která má neuvěřitelné účinky na zdraví a duši ženy.



Miluji okamžiky, kdy se skupina žen uvolní, přijímá každou jinou ženu do svého srdce a tak vlastně neuvěřitelně léčí sebe samu.



Lékařskou praxi jsem pověsila na hřebík, protože nesouhlasím s necelistvým způsobem léčení. Odmítla jsem lobby farmaceutických firem. Ovšem lékařů si vážím a uznávám jejich umění.Není pro mne jednoduché vzdorovat tlaku okolí, které si myslí, že bych měla pokračovat ve svém klasickém vzdělání. Umění tantra- jógy je pro mne umění srdce, je to pro mne cesta srdce, ať již to pro každého z Vás znamená cokoliv.



Ve volném čase se zabývám nezávislým cestováním, které považuji za způsob, jak si přirozeně rozšířit náhled na svět. ( Mongolsko, Indie, Srí Lanka, Thajsko, Laos, Kambodža, Malajsie, Montana, Sev. Afrika- Maroko, státy Evropy a východní Evropy)
Mé zkušenosti lékařky mne přivedly k názoru, že ačkoli jsou mnohé ženy nemocné fyzicky, mnohem více jich trpí nerovnováhou duševní a duchovní. V současné době se vynakládají velké prostředky na udržení tělesného zdraví. Je však pravdou, že ženy, které jsou dlouho zdravé a žijí dlouhý život, jsou především v rovnováze duševní, duchovní a sociální. Podporováním tantra-jógy jsem neopustila své konvenční lékařské vzdělání, ale rozšířila jsem jej. Na svých kursech slučuji starodávnou moudrost a moderní vědu.Umění tantra- jógy je pro mne umění srdce, je to pro mne cesta srdce.